Met Chalk Paint™ kun je op vrijwel op iedere ondergrond schilderen (behalve teakhout). Dit komt omdat de verf bijzonder goed hecht! De uitstraling van de verf is heel mat en door met veel textuur te schilderen krijg je de mooiste effecten. Chalk Paint™ is decoratieve verf. Voor een duurzaam effect is de afwerking met Soft Wax of Lacquer aan te raden. 

* Maak de ondergrond stofvrij. Ontvetten is niet nodig. 

* Niet schuren, de verf hecht bijzonder goed, maar wanneer het meubel dat je gaat schilderen veel afbladderende verf heeft is het wel raadzaam dit er wat af te schuren. 

* Zorg dat de ondergrond goed droog is. 

* Roer de verf goed door! 

* Voor een doorleefd effect: Schilder met veel textuur (eigenlijk is dat: slordig schilderen, laat je kwast alle kanten op gaan en breng de ene keer wat dikker, de andere keer wat dunner aan) Hierdoor krijg je later, wanneer de verf droog is en je de wax aanbrengt, een prachtig doorleefd effect.

of

* Voor een strakker effect: Meng wat water door de verf, zodat deze iets dunner wordt. Schilder je meubel met rechte halen of met een rollertje. Hierdoor zie je niet of nauwelijks kwaststrepen en krijg je een strakker effect.

* Laat de verf drogen. Dit duurt niet lang.

* Breng Soft Wax Clear aan om de verflaag te beschermen. Doe dit met een Wax Kwast (een andere kwast kan ook, maar wanneer je meerdere projecten wilt doen is de Annie Sloan Wax Kwast  echt aan te raden), met een doek die niet pluist kan dit ook. Zelf werk ik liever met de Wax Kwast. Kijk gewoon wat het best bij jou past. Breng de Soft Wax dun aan, haal het teveel aan wax er direct af (dit zie je aan witte bolletjes die achterblijven: die moeten er af!) met een doek die niet pluist. 

*Voor een glanzende afwerking: Poets de Wax goed uit, hierdoor wordt het oppervlak glanzend. 

*Voor een redelijk matte afwerking: Na het opbrengen en het teveel er afgehaald te hebben: niets meer aan doen. 

*De Soft Wax moet nu uitharden. Dit varieert van een dag tot een aantal weken. Mijn ervaring is dat het binnen een paar dagen uitgehard is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2012 - 2019 Bij Sigrid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie